Een Mountainbike koopt u bij Zwiep fietsen

Uw mountainbike specialist in Oldenzaal en Hengelo.

Mountainbiken is vrijheid! Genieten in de natuur en je hoofd leeg fietsen. Waar het asfalt eindigt, begint het plezier voor mountainbikers. Er zijn weliswaar geen ‘mountains’ in Nederland, maar er zijn uitdagingen genoeg. Op volle snelheid door de modder ploeteren, over onverharde paden, door het bos, de duinen, de natuur. Maar op een mountainbike naar school of naar het werk fietsen is ook genieten. De fietsen rijden heel comfortabel doordat ze over meerdere versnellingen, een licht frame en goede vering beschikken.

Hoe kiest u een geschikte mountainbike?

Wilt u een nieuwe mountainbike kopen? Dat is niet altijd eenvoudig. Er zijn vele modellen en elk merk heeft zijn voor- en nadelen. Om de juiste mountainbike te kopen moet u zichzelf eerst een paar vragen stellen:

  • Welk type mountainbike zoek ik? (model met alleen voorvering of een volledig geveerde fiets)
  • Wil ik wedstrijdgericht of hobbymatig gaan mountainbiken?
  • Wil ik vooral de natuur in of ga ik ook op straat mountainbiken?
  • Wat wil ik uitgeven aan een nieuwe mountainbike?

Voor veel mensen is de verleiding om een fiets op het internet te kopen groot. Maar men vergeet dan vaak dat een ervaren vakhandelaar, zoals Zwiep Fietsen, individueel advies kan geven. Dat is van cruciaal belang, zeker omdat wij over een ruim assortiment met uiteenlopende modellen mountainbikes beschikken. Zo hebben we instapmodellen, die wij u adviseren als u eerst wilt kijken of het mountainbiken iets voor u is.

Daarnaast hebben we natuurlijk ook de professionele modellen. In onze fietsenwinkels in Oldenzaal en Hengelo geven wij u graag antwoord op al uw vragen en kunt u vanzelfsprekend ook een testrit maken. U kunt hiervoor een adviesgesprek met een verkoper inplannen.

 

 

Wat bepaalt de prijs van een mountainbike

Net als bij wielrennen is het bij mountainbiken belangrijk dat de fiets zo licht mogelijk is. Één van de belangrijkste onderdelen is het frame. Behalve dat het frame heel licht moet zijn, moet het ook erg stevig zijn. Hoe lichter het materiaal, hoe duurder de mountainbike. Daarnaast zijn het vooral de versnellingsgroep en de wielen die de prijs bepalen. Ook hier is gewicht weer een belangrijke prijsbepalende factor.

Onze mountainbikes

Zwiep Fietsen is dealer van Scott en Trek mountainbikes. Zowel beginners als professionals kunnen bij ons terecht voor een passend model.

Scott mountainbikes 

Het merk Scott behoort tot de top als het gaat om techniek en kwaliteit. Met vanaf-prijzen die uiteenlopen van € 399,- tot € 8000,- heeft het merk voor elke mountainbiker wat wils. Scott mountainbikes heeft ook een aantal elektrische modellen.

Trek mountainbikes 

Trek is dé wereldwijde marktleider op het gebied van mountainbike technologie. Deze mountainbikes zijn de meest technologisch geavanceerde die er zijn. Voor elk type rijder heeft Trek wel een geschikt model, variërend in vanaf-prijs van € 499,- tot ruim € 10000,-.

Heeft u nog vragen?

In ons team hebben we een aantal mountainbike specialisten die in de showroom graag al uw vragen omtrent mountainbikes beantwoorden. Bezoek onze winkel in Oldenzaal of Hengelo of plan nu een gratis adviesgesprek. U kunt ons natuurlijk ook altijd mailen of bellen. 

  

 

 

Share: / / /