Race- en gravelfietsen kopen Oldenzaal en Hengelo

Vind uw Racefiets/Gravelfiets bij Zwiep fietsen

Dat een racefiets gemaakt is om mee te racen, om lange afstanden mee af te leggen en om bergpassen te beklimmen, hoeven we u niet te vertellen. Maar wist u al dat er varianten op de klassieke racefiets bestaan waarmee u ook over gravelpaden en zandweggetjes kunt fietsen? Een voorbeeld van zo’n variant is de gravelfiets, of gravelbike. Voor zowel racefietsen, als gravelfietsen kunt u bij Zwiep fietsen in Oldenzaal en Hengelo terecht.

Racefietsen vs gravelfietsen: wat is het verschil?

Terwijl ze op het oog erg op elkaar lijken, zijn racefietsen en gravelfietsen toch heel verschillend.

Racefietsen

De verharde weg is het domein van de racefiets. Racefietsen met hun dunne banden, lage gewicht en gestroomlijnde design, zijn onverslaanbaar als het gaat om pure snelheid op het asfalt. Het wordt een ander verhaal, zodra de onverharde wegen zich aandienen. Daarvoor zijn ze niet robuust en comfortabel genoeg. De moderne racefiets heeft een stijf frame, is snel en licht. Een racefiets is dus dé fiets voor de snelheidsmaniak, van recreatierijder tot wedstrijdrenner. Voor elke categorie fietser is wel een geschikt model te vinden. Natuurlijk helpen we u daar graag bij.

Gravelfietsen

Gravelbikes zijn de all-rounders van de moderne fietsen. Ze zijn robuuster dan een racefiets en een stuk sneller dan een mountainbike. Met een gravelfiets kunt u bijna overal uit de voeten. Of de weg nou verhard, of onverhard en zanderig is, met deze fiets rijdt u het hele jaar door comfortabel de natuur in. Gravelfietsen verschillen van racefietsen door hun robuustere frames en bredere banden. Dat maakt ze minder snel dan racefietsen, maar wel veelzijdiger. Ook voor gravelbikes geldt dat er voor elke categorie fietser, van beginner tot professional, wel een passend model te vinden is.  

Hoe kiest u een geschikte race- of gravelfiets?

De race- of gravelfiets is voor een wielrenner het belangrijkste bezit. Wanneer u op zoek bent naar een nieuwe fiets, is het belangrijk dat u zich vooraf een paar vragen stelt:

  • Met welk doel koop ik een fiets? (meer snelheid, langere afstanden, meer allround, etc.)
  • Wil ik wedstrijdgericht of hobbymatig gaan wielrennen?
  • Wil ik alleen op of ook naast de weg gaan fietsen?
  • Wat wil ik uitgeven aan een nieuwe racefiets of gravelbike?

 

Bent u op zoek naar een geschikte race- of gravelfiets om de omgeving van Oldenzaal en Hengelo mee te verkennen? Laat u zich dan adviseren door een ervaren vakhandelaar, zoals Zwiep Fietsen. Wij beschikken over een ruim assortiment met uiteenlopende modellen race- en gravelfietsen. Zo hebben we instapmodellen, die wij u adviseren als u eerst wilt kijken of het iets voor u is. Daarnaast hebben we natuurlijk ook de professionele modellen. In de winkel geven wij u graag antwoord op al uw vragen en kunt u vanzelfsprekend ook een testrit maken. U kunt hiervoor een adviesgesprek met een verkoper inplannen.

 

Wat bepaalt de prijs van een racefiets of gravelbike?

Bij wielrennen is het belangrijk dat de fiets zo licht mogelijk is. Één van de belangrijkste onderdelen is het frame. Behalve dat het frame heel licht moet zijn, moet het, zeker bij gravelbikes, stevig zijn. Hoe lichter het materiaal, hoe duurder de fiets. Daarnaast zijn het vooral de versnellingsgroep en de wielen die de prijs bepalen. Ook hier is gewicht weer een belangrijke prijsbepalende factor

Onze racefietsen en gravelbikes

Zwiep Fietsen is dealer van Scott en Trek racefietsen en gravelfietsen. Zowel beginners als professionals kunnen bij ons terecht voor een passend model.

Scott race-/gravelfietsen 

De race- en gravelfietsen van Scott zijn al jaren toonaangevend op het gebied van carbontechnologie. Met vanaf-prijzen die uiteenlopen van € 1.099,- tot € 13.999,- heeft het merk voor elke wielrenner wat wils.

Trek race-/gravelfietsen    

Elke Trek race- en gravelfiets  is ontworpen om de snelste, lichtste, stijfste en best sturende in zijn klasse te zijn. Voor elk type rijder heeft Trek wel een geschikt model, variërend in vanaf-prijs van € 974,- tot € 6.999,-

Heeft u nog vragen?

In ons team hebben we een aantal specialisten die in de showroom graag al uw vragen omtrent racefietsen en gravelbikes beantwoorden. Bezoek onze winkel in Oldenzaal of Hengelo of plan nu een gratis adviesgesprek. U kunt ons natuurlijk ook altijd mailen of bellen. 

   

 

 

 

Share: / / /