Meer over Bosch accu's.

Meer over Bosch accu's.

14 december, 2021

PowerPacks van Bosch zijn verkrijgbaar in verschillende uitvoeringen. Als frameaccu zitten ze dicht bij het zwaartepunt van de fiets. Dat heeft een positief effect op het rijgedrag. Voor fietsen met lage opstap is er de bagagedragervariant, die nog meer vrijheid biedt bij het op- en afstappen....

Opladen gebeurt in beide varianten heel eenvoudig: voor de laadprocedure met een Bosch lader kunnen de PowerPacks in een handomdraai worden verwijderd of comfortabel in/op de fiets worden opgeladen. In de winter is het raadzaam om de accu niet te koud op te slaan en als u langere tijd niet fiets deze te bewaren met een lading tussen 30 en 60%.

De Bosch accu heeft een zeer geringe zelfontlading. Zelfs na langere opslag, bijvoorbeeld tijdens de winter, kan de eBike weer worden gebruikt zonder dat de accu opnieuw moet worden opgeladen. Bosch-accu’s hoeven na een lange pauze dus niet te worden nageladen. 

Ook hebben de accu's geen memory-effect. Ze kunnen dus onafhankelijk van hun laadniveau op elk moment willekeurig kort worden geladen. Wel is het verstandig om eens in de 2 à 3 maanden de accu nagenoeg leeg te rijden. Het onderbreken van de laadprocedure is niet schadelijk voor de accu. Volledige ontlading is niet nodig. Dit is natuurlijk ideaal als u zomers een terrasje pakt en de accu bijna leeg is.

Onze ervaringen met de Bosch accu's zijn dat deze een lange levensduur hebben. De Bosch-accu's zijn gemaakt voor veel tochten, kilometers en dienstjaren. Het intelligente, elektronische battery management system (BMS) beschermt lithium-ion-accu’s tegen te hoge temperaturen, overbelasting en volledige ontlading.

Op de site van Bosch kunt u een actieradius calculator vinden, als u deze invult heeft u een inschatting van het bereik wat u heeft met uw fiets.

https://www.bosch-ebike.com/nl/service/actieradius-calculator

Uiteraard kunt u altijd bij ons terecht met aanvullende vragen bij ons in de winkel of werkplaats.

 

Terug naar nieuws
Share: / / /