Gesprek met Frank Zwiep

Gesprek met Frank Zwiep

11 maart, 2015

45 km fiets moet daar een kenteken op?

Kort antwoord: Ja. Lees verder voor een uitleg en antwoord op andere vragen!

Een E-speed fiets zoals deze fietsen worden genoemd zijn de ideale fietsen om te gebruiken als woon werk fiets. Waar een gewone E bike bij 25 km per uur stopt gaat deze verder tot net boven de 40 km per uur. De E-Speed valt onder de snorfietsen en moet dus wettelijk voorzien zijn van een kenteken. Daarnaast ben je dan ook verplicht om hem WA te verzekeren. Mocht iemand eens een E-speed willen testen dan hebben we er een klaar staan om uit te proberen.

Hoeveel kilometer kun je met een accu?

De capaciteit van de accu bepaalt voor een groot gedeelte hoeveel kilometer je kan fietsen. Het maakt een groot verschil of je een 300 Wh of een 600 Wh accu hebt. Daarnaast zijn er ook andere factoren die je actieradius beïnvloeden. Zoals het gewicht van de berijder, de banden spanning, in welke versnelling er wordt gefietst, waar je fietst heuvelachtig of vlak en met welke temperatuur. En natuurlijk welke ondersteuning stand als je kiest. Door de verschillen in capaciteit van accu’s is er eigenlijk altijd wel een accu te vinden die bij uw manier van fietsen past.

Even voorstellen Tom Hoekman:

Ik ben Tom 31 jaar oud en al 15 jaar werkzaam bij Zwiep. Eerst in Oldenzaal in de werkplaats en later de winkel. Maar sinds 5 jaar ben ik nu werkzaam in de winkel van Zwiep in Hengelo. Daar houdt ik mij samen met Bart bezig met alles wat er in een fietsenwinkel gebeuren moet. Mijn specialiteit zijn toch wel de sportieve fietsen. Omdat ik zelf op hoog niveau mountainbike , komen deze fietsen het meeste in de richting van mijn hobby. Fietsen doe ik graag en veel. ( ong. 14 uur in de week ) Het mooiste aan het vak vind ik dat mensen met een goed gevoel weer naar huis gaan en weer lekker kunnen genieten op hun fiets. 

Drinken tijdens het fietsen?

Drinken is net zo belangrijk als eten tijdens het fietsen. Voor sporters betekent een vochtverlies van 2% van je lichaamsgewicht een prestatie verlies van 10 tot 15%. Het is belangrijk om voor het gevoel van dorst al wat te drinken. Dus eigenlijk moet er doorlopend wat gedronken worden. Nu heb je veel energie dranken en dorstlessers. Energie dranken bevatten veel suikers en helpen niet echt mee om de vochtbalans goed te houden, daarvoor kun je beter dorstlesser drinken. Deze zorgt er alleen maar voor de je vochtbalans in evenwicht blijft. Dit geldt natuurlijk voor sporters maar zeker ook voor de toer fietsers. Ook zij verliezen vocht en moeten dit compenseren om fit op de fiets te blijven zitten. Daarvoor geldt dus ook goed blijven drinken op de fiets, of af en toe eens stoppen om eens ergens wat te gaan drinken. Meer info is hier over te vinden op www.voedingconditie.nl

Wanneer vervang ik een fietshelm?

Het dragen van een goede helm tijdens het mountainbiken en wielrennen is van groot belang. Ik verbaas me er over dat ik elke week tijdens het fietsen weer mensen tegen kom die zonder helm aan het mountainbiken zijn. Uit eigen ervaring kan ik zeggen dat een helm mij al een aantal keren heeft beschermt tegen flink hoofd letsel. Daarom is ook het advies om na een val op je hoofd de helm altijd te vervangen. Ook al is het niet altijd goed zichtbaar, intern kan er zoveel schade zijn dat hij bij de volgende valpartij niet meer doet wat hij zou moeten doen.

Terug naar nieuws

Terug naar nieuws
Share: / / /