Bosch Cobi / Smarthub

31 oktober, 2021

Bosch is weer een stap verder gegaan met het integreren van je smartphone voor de bediening van je Bosch systeem.

Met zowel de Smarthub als de Cobi adapter is het nu mogelijk (met behulp van een app op je smartphone) de fiets te bedienen en nog veel meer; zoals navigeren, muziek luisteren, fitnessfuncties en zelfs de locale weersverwachting!

 

Kijk voor meer info op de website van Bosch: https://www.bosch-ebike.com/nl/producten/apps-en-portal-1

 

 

https://www.bosch-ebike.com/nl/producten/apps-en-portal-1

 

SmartphoneHub-kenmerken


Connectiviteit

De SmartphoneHub en de COBI.Bike-app verbinden de eBike met de digitale wereld - van het streamen van muziek, gegevens over je conditie en telefonie tot de integratie met andere diensten en apps zoals Strava en komoot.

Intelligente oplossing

De combinatie van SmartphoneHub, COBI.Bike-app en smartphone zorgt voor een compleet verbonden rijbelevenis. Tegelijk genieten eBikers van maximale flexibiliteit - ze kunnen met of zonder aangesloten smartphone fietsen.

Geïntegreerd display

De eBike kan ook zonder smartphone worden bediend met behulp van het 1,52-inch lcd-scherm dat in de SmartphoneHub is geïntegreerd. Het display toont de belangrijkste rijgegevens.

Afstandsbediening

Met de afzonderlijke bedieningseenheid kunnen eBikers alle functies eenvoudig, veilig en comfortabel vanaf het stuur bedienen.

Navigatie
De COBI.Bike-app toont de weg - met een 2D- of 3D-kaartweergave. De navigatie-instructies worden ook via de spraakfunctie gegeven. 

Live weersverwachtingen
Zo geniet je zorgeloos van het landschap: met tot op de minuut nauwkeurige weersvoorspellingen en nauwkeurige weergegevens zijn eBikers dankzij de COBI.Bike-app altijd goed geïnformeerd. 

Trainingspartner
De COBI.Bike-app maakt van de smartphone een trainer door deze te koppelen aan fitness- en gezondheidsdiensten zoals Apple Health, Google Fit, Strava en komoot.

Gegevens over uw conditie
Met de COBI.Bike-app hebben eBikers altijd een overzicht van de belangrijkste trainingsgegevens, zoals prestaties, cadans en calorieverbruik, die met één druk op de knop ook kunnen worden voorgelezen. Daarnaast kan er ook een hartslagmeter worden aangesloten. 

Entertainment
Gemakkelijk naar lievelingsmuziek of de nieuwste misdaadthriller luisteren: met de COBI.Bike-app hebben eBikers toegang tot streamingdiensten voor muziek en audioboeken zoals Spotify of Audible. Deze apps kunnen eenvoudig worden bediend met de afstandsbediening. 

Leesbaarheid
Informatie is altijd gemakkelijk af te lezen, zowel op het scherm van de smartphone als op het display dat in de SmartphoneHub is geïntegreerd. 

Oplaadfunctie
De smartphone kan worden aangesloten op de SmartphoneHub en gemakkelijk worden opgeladen vanuit de eBike-accu. 

Bedienbaarheid
Begin maar gewoon: de eBike kan intuïtief worden bediend met een smartphone en is ontworpen voor eenvoudig bedieningsgemak dankzij de bedieningseenheid en de spraakfunctie.

Draadloze update
Altijd up-to-date: software-updates voor de SmartphoneHub kunnen draadloos en heel eenvoudig met behulp van de COBI.Bike-app worden geïnstalleerd. 

Andere SmartphoneHub-kenmerken

  • Opstappen vergemakkelijkt: met de Quick Start Guide kunnen gebruikers in slechts enkele stappen vertrouwd raken met de belangrijkste functies van de SmartphoneHub en de COBI.Bike-app.
  • Handen aan het stuur: dankzij de spraakfunctie hoeven eBikers niet meer naar het display te kijken - of het nu gaat om navigeren of het schakelen tussen functies. 
  • Snelle routeplanning: met de opgeslagen favoriete plaatsen bereiken eBikers nog sneller hun bestemming. 
  • Selectie van routeprofielen: de fietser kan kiezen tussen de snelste, de kortste of de rustigste route.
  • Optionele houder: voor iPhone-bezitters zijn er speciale smartphone-cases verkrijgbaar. 
  • Eenvoudig up-to-date blijven: een update van de SmartphoneHub gebeurt direct via de COBI.Bike-app. 
  • Service: een melding geeft informatie over de volgende servicebeurt. Software-updates en storingsanalyse van de andere componenten kunnen door de dealer met de DiagnosticTool worden uitgevoerd. 
  • Loopondersteuning: de in twee stappen activeerbare functie ondersteunt het duwen van de eBike tot 6 km/u – met of zonder bagage of bij het overwinnen van obstakels. 
  • Licht: het licht kan gemakkelijk worden in- en uitgeschakeld via de bedieningseenheid van het systeem. 

Connectiviteit

Verbonden zijn met je digitale leven en met je vrienden – dankzij slimme connectiviteit is dat ook op de fiets mogelijk. De SmartphoneHub en de COBI.Bike-app verbinden je fiets met je digitale wereld. Dankzij de slimme functies van de app heb je jouw muziek en je contacten ook onderweg bij de hand. Je kunt je fitness tracken, je routes delen of je op betrouwbare wijze laten navigeren. Ook in de toekomst altijd up-to-date: de smartphone en apps ontwikkelen zich steeds verder en dus worden ook de connectiviteitsmogelijkheden steeds verder ontwikkeld en met updates en nieuwe functies nog veelzijdiger. De SmartphoneHub werkt met alle standaardsturen en moderne smartphones. Of het nu een Android-toestel of een iPhone is, met de smartphoneHub wordt je smartphone een multifunctionele cockpit en je eBike een slim verbonden eBike. 

Slimmer eBiken      

                             
Met de COBI.Bike-app kan de SmartphoneHub via Bluetooth met de smartphone verbonden worden. Met de app beschik je over een modern, volledig geïntegreerd controlecentrum - met realtime gegevens over je conditie, routeplanning, opnamemogelijkheden en spraakfunctie. Motorgegevens en actieradius worden eveneens in real time weergegeven. Zo ben je verbonden met de digitale.

Rijmodi

Turbo
Directe en maximaal krachtige ondersteuning tot aan de hoogste trapfrequenties voor sportief rijden.

Sport/eMTB*
Onmiddellijke, krachtige ondersteuning voor sportief rijden in het veld en in stadsverkeer.

Tour
Gelijkmatige ondersteuning voor lange trajecten, met een heldere focus op een grote actieradius.

ECO
Effectieve, maar zachte ondersteuning, ontworpen voor maximale efficiëntie voor grote actieradiussen.

*De eMTB-modus, speciaal voor de Performance Line en de Performance Line CX, varieert dynamisch tussen de rijmodi Tour en Turbo - progressieve motorondersteuning voor maximale prestaties op de trail.

Voor elke behoefte het juiste display

Purion

Aandacht voor het essentiële: één klik met de duim en de Purion toont op overzichtelijke wijze alle belangrijke informatie.

Intuvia

Ongecompliceerde bediening: met de Intuvia kan de eBike intuïtief worden bediend. Het display is onder alle omstandigheden optimaal afleesbaar.

Terug naar nieuws
Share: / / /